Veelgestelde vragen

Wat kost een consult?

Het eerste consult kost € 105,00. Hierbij krijgt u een intake, het eerste gesprek (van ongeveer 1 uur)  en een samenvatting, met daarin aangegeven adviezen over voeding, leefstijl en evt gebruik van supplementen per mail.
Een herhalings- of vervolgconsult kost €67,00  Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten, verder ontvangt u een kort verslag.

overige activiteiten/ adviezen etc worden gedeclareerd tegen een uurtarief van € 89,00

Bovenstaande tarieven gelden ook voor consulten per mail, telefonische consulten of videoconsulten

Betreft het eenmalig een korte vraag telefonisch of een korte vraag per mail is dat in principe service.

Indien er meerdere vragen worden gesteld, een onderzoek moet worden beoordeeld met bijbehorend advies en/of de behandeling ook gedeeltelijk online of per mail verloopt worden kosten in rekening gebracht zoals staat aangegeven.

Wordt een consult door mijn verzekering vergoed?

voor de praktijk in Hoogerheide/ Rijen:

Afhankelijk van uw verzekeringspolis worden de consulten geheel of gedeeltelijk vergoed.

Dat kan zowel via de basisverzekering of via de aanvullende verzekering (alternatieve zorg).
Op het moment dat u gebruik wilt maken van de basisverzekering, gaat dat ten laste van het eigen risico.

Voor de lokatie Hoogerheide en Rijen, zijn geen contracten meer afgesloten met zorgverzekeraars. Dat betekent dat de factuur aan u wordt verstuurd en dat u deze zelf kan indienen bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar vergoed 50-75 % van de kosten, afhankelijk van de polisvoorwaarden. (dat staat vermeld onder ”niet-gecontracteerde zorgverleners”)

Afhankelijk van uw polisvoorwaarden kan de factuur ook geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering (orthomoleculaire therapie) worden vergoed. Via uw verzekeringsvoorwaarden kunt u zelf nazoeken wat voor uw persoonlijke situatie van toepassing is. Ook onderstaande links geven daarover meer informatie.

Voor de praktijk in Goes geldt: 
De kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering (ten laste van het eigen risico). In de polisvoorwaarden kunt u nalezen wat het voor u betekent.
Hoe werken declaraties via de Zorggroep?

Het kan ook zijn dat u via de zorggroep bij de diëtist bent terechtgekomen. De kosten worden dan rechtstreeks aan de Zorggroep gedeclareerd.

Hoe ziet het behandeltraject uit?

Wij vragen u in het begin een intakelijst in te vullen. Daarna komt u bij ons op spreekuur een maken wij een complete analyse van uw probleemsituatie. Daarna volgen eventueel verdere onderzoeken. Afsluitend geven wij u advies en bepalen wij samen met u het verder behandeltraject. Klik hier om meer over onze behandelwijze te lezen.

Heeft uw een andere vraag aan ons?

Neem contact met ons op