Chronische stress

Stress is een natuurlijke reactie. Het houdt ons scherp in gevaarlijke situaties. Normaalgesproken is deze toestand van korte duur. Wanneer het gevaar geweken is, gaat het lichaam terug naar de rusttoestand waarin het lichaam en de geest herstellen. Gebeurt dit niet, bestaat het gevaar voor chronische stress. We spreken van chronische stress wanneer deze reacties van het lichaam bijna constant gebeuren, met andere woorden wanneer de stress blijft aanhouden.

Chronische stress kan zich op vele manieren uitten: Een opgejaagd gevoel, onrust, vermoeidheid, slechte concentratie, slapeloosheid en veel dromen.

Maag-darmproblemen

De link wordt vaak niet gelegd, maar ook maag- en darmproblemen kunnen door chronische stress veroorzaakt worden. Chronische stress zet de maag- en darmactiviteiten onder druk. Het risico op ziektes wordt groter wanneer er nog andere risicofactoren aanwezig zijn zoals overgewicht, diabetes, of overmatig alcohol- en tabaksgebruik.

Behandeling

Doormiddel van een analyse van uw levensstijl en voedingspatroon, zullen we naar een voor u haalbare behandeling toe werken.